Dag 02

Naar Murchison Falls met tussenstop in Zziwa Rhino Sanctuary

Vandaag neem je een vroege start (7u) want er staat een lange reisdag voor de boeg. Je begint de reis met een bezoek aan Murchison Falls Park, het grootste nationale park van Oeganda met een oppervlakte van 3840 km2. Om het park te bereiken rijd je dwars door het land helemaal tot in het noorden van Oeganda.

Maar voor je Kampala definitief achter je laat, kan je eerst geld wisselen in één van de wisselkantoren in de stad. Hier kan je al een vleugje opsnuiven van de hectische sfeer die de stad uitademt.

Zziwa Rhino Sanctuary

Na een rit van 4 uur kom je aan in de Zziwa Rhino Sanctuary.
In dit reservaat worden witte neushoorns gekweekt om ze later terug in de wildparken uit te zetten. Tijdens het regime van Idi Amin (voormalig president van Oeganda, 1971 -1979) werden er in Oeganda massaal veel neushoorns uitgeroeid. Vandaag telt het land slechts nog vijfentwintig neushoorns. Om ze uiteindelijk terug naar hun biotoop
in de wildparken te verhuizen zijn er veertig tot vijftig neushoorns nodig.

Murchison Falls National Park

Na een eenvoudige lunch in het reservaat reis je verder naar Murchison Falls Park.
Bij het binnenrijden van het park kom je heel wat bavianen tegen. Je zet de route voort in je jeep tot je aankomt bij de lodge.

Overnachting

Je komt aan in de Baker’s Lodge, een luxueuze verblijfplaats. De lodge is genoemd naar de Engelse ontdekkingsreiziger Samuel Baker. De cottages hebben uitzicht op de Nijl. Hier kan je ten volle genieten en uitrusten in je cottage of bij het zwembad. Je verblijft gedurende twee nachten in de Baker’s Lodge op basis van volpension.