Dag 11

Jinja - Kipling Lodge

Jinja en activiteiten

Na een indrukwekkend ontbijt met zicht op de Nijl heb je vandaag een keuze tussen mountainbiken, rijden met een quad of een avontuurlijke raftingtocht.

Rafting

Adrift is een Australische organisatie die je ’s morgens aan de lodge komt ophalen. Je krijgt een uitgebreide briefing en een initiatie. Het raften duurt een hele dag en gebeurt op een gemoedelijk tempo. Er zijn in totaal acht rapids. Je zit met acht personen in een boot. Indien je groep geen acht deelnemers telt, komen er mensen van andere nationaliteiten bij. Er wordt met verschillende boten samen gevaren, onder begeleiding van een extra boot en met gecertificeerde begeleiders. Tijdens de tocht wordt er gefilmd zodat je een souvenir hebt om te tonen aan de thuisblijvers. De mensen die voor deze optie kiezen krijgen een lunchpakket mee van de Kipling Lodge. Benodigdheden: zonnecrème, short, geen schoenen (je bent blootsvoets tijdens het raften), droge kleding.

Quad biking

Liever een avontuur op vier wielen? Dan is de quad bike misschien meer iets voor jou.

Je kan kiezen voor een rit van 2 uur of 4 uur. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen hieraan deelnemen. Vooraleer je begint, krijg je een initiatie van een half uur.

Mountainbiken

Of wat dacht je van een fietstocht door Jinja? Een lokale gids loodst je mee doorheen de bruisende stad.

Na je activiteit keer je terug naar de Kipling Lodge waar je geniet van een overheerlijk diner.