WANYAMAPORI GROEPSREIS 17 dagen

Dag 05

Ochtendsafari en boottocht naar de watervallen

Vandaag rijden we om 6u30 het Murchison National Park in, het ideale moment om de wilde dieren te zien in de vrije natuur. Je kan hier verschillende diersoorten bewonderen zoals olifanten, de unieke Rothschild-giraffen, buffels, luipaarden, leeuwen, Oeganda-waterbokken, Jackson- hartenbeesten, oribi’s en wrattenzwijnen.

Oeganda telt meer dan 1000 verschillende vogelsoorten, waaronder 465 in dit park alleen. De jacana, de zadelbekooievaar, de Goliath-reiger, de heilige ibis, de grijze reiger, de koereiger zijn er slechts enkele die je hier kan spotten.

Nijlpaarden- pool

Tijdens de game drive maken we een stop aan de nijlpaardenpoel. Overdag zal je zelden een nijlpaard zien op het droge want dan zoeken ze verkoeling in het water. Pas ’s avonds verlaten ze het water om te grazen. Een nijlpaard kan ’s nachts tot 15 km ver wandelen.

Lunch

Na de game drive nemen we de ferry om de Nijl over te steken naar de Murchison River Lodge voor een heerlijke lunch.

Foto by Rene Heylen

Murchison Falls

Om 15 uur nemen we de boot naar de top van de watervallen. Tijdens een tocht van ongeveer anderhalf uur varen we langs krokodillen, nijlpaarden en verschillende vogelsoorten (neushoornvogels, visarend). We komen ook een rots tegen waarin ijsvogels huizen. Nadat we de Murchison Falls (watervallen) van op afstand gefotografeerd hebben, verlaten we de boot en gaan al klimmend naar de top van de watervallen. Het uitzicht is adembenemend: miljoenen liters water vloeien hier samen om via een zeven meter brede waterval naar beneden te storten.

© Griet Hendrickx

Overnachting

De chauffeurs komen ons ophalen boven aan de watervallen. We rijden naar de Murchison River Lodge voor het avondmaal. Lees meer info over de accommodatie.