WANYAMAPORI GROEPSREIS 17 dagen

Dag 16

Ochtendsafari en game drive Lake Mburo

We moeten vroeg uit de veren (6 uur 15) maar worden op een aangename manier gewekt met koffie of thee in het huisje waar we logeren. We gaan op een ochtendsafari te voet. Samen met een ranger wandelen we door het park en ontmoeten we zebra’s, waterbokken, impala’s, enz.

Op het einde van de wandeling maken we een stop aan de hide (schuilplaats), een plaats waar we onopgemerkt de dieren kunnen bezichtigen die aan het water komen drinken. Omdat het op dat tijdstip van de dag zeer warm is, is de kans groot dat we de dorstige dieren ook effectief zullen zien.

Foto by Rene Heylen

Lunch

Rond 11u verlaten we Lake Mburo National Park en rijden we richting Kampala. We maken een stop aan de evenaar voor een foto en lunch.
Bij aankomst in de lodge kan je nog zwemmen of wat ontspannen vooraleer we de stad intrekken voor het optreden van Ndere troupe, de afsluiter van onze reis.

Ndere troupe

Ndere troupe werd in 1986 opgericht door Steven Rwangyezi. Ndere is afkomstig van het woord “endere”, wat fluit betekent. We beleven een drie uur durend spektakel van traditionele dansen, waarbij alle stammen (Baganda, Banyankole, Basoga,….) en alle plaatsen die we bezocht hebben tijdens onze rondreis aan bod komen. Tijdens het optreden genieten we van een buffet met zowel lokale gerechten (matoke, chapatti,….) als een barbecue.

Overnachting

Na het optreden keren we terug naar het Kaazi Beach Resort waar we een laatste nacht genieten van Oeganda. Lees meer info over de accomodatie.