Dag 03

Ochtendsafari en boottocht naar de watervallen

Vandaag verlaat je de lodge om 6u45. Je neemt om 7u de ferry en vaart het Murchison National Park in, het ideale moment om de wilde dieren in de vrije natuur te zien. Je kan hier verschillende diersoorten bewonderen zoals olifanten, de unieke rothschildsgiraffen (die alleen in dit park en in Kidepo National Park te zien zijn), buffels, luipaarden, leeuwen, Oegandese waterbokken, Jackson hartenbeesten, oribi’s en wrattenzwijnen.

Oeganda telt meer dan 1000 verschillende vogelsoorten, waaronder 465 in dit park alleen. De jacana, de zadelbekooievaar, de Goliath reiger, de heilige ibis, de grijze reiger en de koereiger om er maar een paar op te sommen die je hier kan spotten.

Nijlpaardenpoel

Tijdens de game drive maak je een stop aan de nijlpaardenpoel.

Lunch

Na de game drive trek je richting Baker’s Lodge voor een heerlijke lunch.

Murchison Falls

Om 15u neem je de boot naar de top van de watervallen. Tijdens een tocht van ongeveer anderhalf uur varen we langs krokodillen, nijlpaarden en verschillende vogelsoorten (neushoornvogels, visarend). Nadat je de Murchison Falls (watervallen) vanop afstand gefotografeerd hebt, verlaat je de boot en klim je naar de top van de watervallen. Het uitzicht is adembenemend: miljoenen liters water vloeien hier samen om via een zeven meter brede waterval naar beneden te storten.

Overnachting

Aan de top van de watervallen staat je chauffeur je op te wachten om je naar de Baker’s lodge te brengen, waar je uitgebreid dineert en nadien gebrieft wordt door je chauffeur over het vervolg van je reis.